Як ефективно зробити закупи продуктів харчування, приготувати повноцінний обід для сім’ї із трьох чоловік: батька, матері і дитини – та при цьому опановувати навички ощадливого витрачання грошей, продемонстрували під час гри «Економний ґазда» студенти спеціальності 073 «Менеджмент» ВСП «ТФК ТНТУ».

У процесі

  • студенти об’єдналися в чотири команди (сім’ї);
  • кожна сім’я отримала визначену суму грошей, склала меню на обід і визначила список необхідних для цього продуктів;
  • у найближчому супермаркеті «Сільпо», що в торговельно-розважальному комплексі «Подоляни», купили необхідні продукти;
  • в умовах лімітованого часу і дружньої конкуренції кожна команда весело готувала їжу.

І це було неймовірно! Журі, яке представляли викладачі циклової комісії менеджменту та економіки, оцінювало роботу команд за такими критеріями, як економність; склад придбаних продуктів, їх натуральність та калорійність, термін придатності та термін зберігання; швидкість приготування їжі; естетичність готової їжі та її презентація; злагодженість дій учасників команди. І справді, коли в сім’ї панує злагода, усі поважають один одного і дружно працюють, то і гроші водяться, і достаток є.

Ніхто із учасників гри не залишився без призів. Від Благодійного фонду «Частинка добра» вони отримали екосумки, футболки, горнята, ручки та брелоки! Але найголовніше, що взяли з собою учасники, – це безцінний досвід та позитивні емоції!

Дивіться наш фотозвіт!