Складно стати гарним управлінцем тому, хто не знайомий із всією специфікою роботи підприємства. Адже, яким чином можна організувати виробництво, розраховувати об’єм закупівель і обсяги продажів, як налагодити роботу із персоналом, якщо не маєш уявлення про алгоритми виготовлення продукції.

Тому екскурсії на виробничі підприємства відкривають майбутнім менеджерам багато секретів, «лайфхаків» та кейсових рішень успішного ведення бізнесу, які не знайдеш у книгах.

Попри всі форс-мажорні обставини, повітряні тривоги, планові та позапланові виключення електроенергії, 18 листопада 2022 року студенти ВСП «ТФК ТНТУ» другого курсу спеціальності «Менеджмент» разом з наставниками відвідали виробниче підприємство запорізької компанії Delta-Food. Це найбільший в Україні виробник майонезу для власних торговельних марок супермаркетів АТБ, Сільпо, VARUS та інших торговельних мереж, і власник торговельних марок «Гуляй-поле» та «Дельта».

Продукція компанії – майонези, соуси, гірчиця, соняшникова олія – все високої якості й натурального складу, реалізується не лише на українському ринку, але й імпортується в Грузію, Вірменію, Литву, Францію, Китай, Чехію тощо.

Через бойові дії та окупацію південних областей країни завод було релоковано з Гуляй-поля до с. Острів, що на Тернопільщині. Проте, за словами керівника виробничого підрозділу в м. Тернопіль Романа Ярославовича, компанія має плани стати бізнес-резидентом регіону і в майбутній перспективі.

Про те, що підприємство вчиться працювати в нових реаліях говорить хіба що ремонт у невиробничій частині заводу.

Що стосується виробничих процесів, то під час екскурсії студенти мали можливість ознайомитися з робочими процесами «зсередини», і переконатися, що вони побудовані на новітніх технологіях і обладнанні та засновані на принципах ХАССП. Зокрема, хлопці та дівчата побували в варильному цехові, ознайомилися з технологією очищення води для виготовлення майонезу – осмос, побачили лінію розливу олії та роботу фасувального цеху.

Фахівці компанії – Оксана Вікторівна Зайченко, технолог та Ніна Володимирівна Агапова, менеджер з виробництва з великою любов’ю розповіли про свою роботу, плани та проекти компанії Delta-Food.

Студенти й циклова комісія менеджменту та економіки висловлюють щиру подяку керівництву та персоналу підприємства за чудову пізнавальну екскурсію і бажають подальшого розвитку та успіху на ринку.